Răspunsuri

Uneori viața ne pune in situații dificile, neplăcute sau deranjante. In acele momente ne punem întrebări si ne gândim cum ar fi mai bine sa procedam! Aici sunt câteva dintre răspunsuri!

Aici poti programa o discutie pe subiectul care te preocupa!

Cum să te desparți civilizat de un partener infidel?

Orice despărțire este grea. Uneori totul iți pare un câmp de lupta, unul acuză , celălalt se apără si apoi la rândul sau acuză si jocul de reia semănând cu un joc de ping-pong in care mingea capătă amplitudini tot mai mari. Despărțirea este un proces complex , pe de o parte separarea fizică a partenerilor, ce presupune a te reconfigura in alt spațiu, să îți reorganizezi programul si activitățile de fiecare zi, sa te reobisnuiesti să faci singur lucruri pe care le făcea partenerul tău sau le făceați împreună, etc. Dacă mai există si copii la mijloc, este cu atât mai complicat.

Citeste tot materialul !

Cum să ai mai mult curaj ?

In teoria psihologiei individuale , adleriene , curajul este una dintre nevoile psihologice de bază ale oamenilor alături de nevoia de a aparține- conectare, nevoia de a te simți capabil si nevoia de a conta pentru ceilalți- cele 4 „C”- uri. A avea curaj presupune a te simți conectat cu ceilalți, capabil să faci diferența, să ai sentimentul că tu contezi pentru ceilalți având dezvoltat interesul social.

In curand vei avea tot materialul disponibil !

Cum să scapi de o teamă?

Teama este o anticipare a unui rezultat negativ a unei acțiuni pe care trebuie sau ai vrea să o faci. Ea nu este ceva ce exista in prezent ci este o construcție mentala , o proiecție in viitor a unor fapte care se pot întâmpla cu o probabilitate mai mare sau mai mică. De obicei ne construim temerile din copilărie si le dezvoltam de-a lungul întregii vieți.

In curand vei avea tot materialul disponibil !

Cum să scapi de o idee fixă?

 Obsesiile manifestate prin idei fixe sunt, la bază, manifestări ale anxietății. O persoană care devine afectata ȋn sarcinile vieții de ideile fixe pe care le are este o persoană care , dacă e să ne uităm in stilul vieții ei, evită să facă față unor situații care nu ii sunt confortabile. Din aceasta cauza “ se tine ocupata” cu aceste idei fixe, repetitive.

In curand vei avea tot materialul disponibil !

Cum să gestionezi un conflict de familie?

In primul rând trebuie să vezi care este scopul conflictului, cine si ce dorește să obțină . Atunci când nu ne sunt împlinite nevoile psihologice: nevoia de a aparține – a fi conectat, nevoia de a ne simți capabili, nevoia de a conta pentru ceilalți si nevoia de a ne simți curajoși sau încurajați, vom căuta să ne împlinim aceste nevoi prin comportamente ȋn zona neutilă a vieții, comportamente nedezirabile.

In curand vei avea tot materialul disponibil !

PROGRAMǍRI

AI NEVOIE DE UN SFAT SAU DE AJUTOR? Poți să obții o programare la Cabinet sau pe Skype, mai ales dacă nu ești din București sau ești plecat din țară! Programările se fac telefonic la: (004) 0722 661 891

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.